så får du enkelt bort oljefläckar från lädervaror

Så får man bort oljefläckar från läder

En fantastisk eftermiddag kan inte bli bättre när du har på dig din favorit läderjacka som du precis har köpt på nätet för din fest på kontoret. Allting går bra tills någon av misstag råkar tappa en tallrik med baconfett rätt på din jacka. Med en så dyr favoritoutfit förstörd, kan du ta ut din ilska på den som gjorde det, men tänk om det är din chef med chanserna för en lovande befordran? Oops! Jag tror att du är i trubbel!

Hur tar man bort oljefläckar på läder?

Om du tror att problemet är att rengöra din jacka, så har du fel. Det är en vanlig missuppfattning att olja eller fettfläckar inte går att få bort.. Att ta bort fläckarna direkt för att inte förstöra materialet är ganska utmanande men möjligt. Allt du behöver är lite tid och ett par saker hemma för att få bort det.

Läs Instruktionerna

Innan du börjar, ta dig tid till att läsa instruktionerna för rengöringen som står på insidan av jackan, som de flesta inte märker av. Oavsett vilken procedur, testa den först på någon dold del av lädret för att kolla så att det inte färgas. Att omedelbart börja gnugga på fläckarna skulle inte vara mitt val för det kan skada lädret och göra det fläckarna större.

Strö på salt, talk eller majsstärkelse

Läderjackor eller läder i sig kan absorbera olja eller fett väldigt fort. Så det är smart att agera direkt och ta tag i det. Det bästa och enklaste sättet att få tillbaka din jacka är att strö på lite talk, salt eller majsstärkelse lite frikostigt över fläckarna, vänta under natten och torka sedan av det med en blöt trasa, mikrofibertrasa eller en luddfri trasa. Dessa material tävlar mot jackan om vem som kan absorbera oljan fortast.

Tandkräm kan vara din räddning

Dutta tandkräm över fläcken för att få samma effekt. Försiktighet borde iakttas för att applicera detta längs fiberriktningen på lädret. Låt det torka in och skrubba sedan bort det från de torkade fläckarna.

Strykjärn och talk

När du har spridit talk över fläckarna på jackan, lägg ett lager av tidningar över det och strössla över lite mer talk och sedan lägger du på ytterligare ett lager med tidningar. Pressa ett strykjärn på det yttersta lagret av tidningar och talk ovanför den fläckade delen för att pulvret ska absorbera fläcken. Var försiktig så att du inte pressar med strykjärnet längre än tre minuter per gång.

Tvättmedel, vinäger, och varmluft

  • Du kan också använda en trasa doppad i flytande tvättmedel för att torka bort fläcken.
  • Vinäger är också en bra fläckborttagare för olja. Lika många andelar vatten, vinäger, citronjuice och två delar linolja. Dutta det på jackan och det kommer göra bra ifrån sig. Detta behöver en mammas råd!
  • Noggrant uppmätt mängd av destillerat vatten, havssalt, vitt mjöl och bakpulver som en hemmagjord mix av tvättmedel, insmord i en trasa över oljefläcken kan göra mirakel.
  • Läderjackor är dyra, trendiga och en personlig attraktion som används nära hjärtat, inte bara under vintern. Med dessa botemedel finns det ingen oro för att du ska oroa dig över oljefläckar på din jacka eller din befordran.