Välj rätt städfirma – Allt om städtjänster

Att ha ett vackert, välskött och rent hem är alltid en pluspoäng. Det kommer inte bara gäster och boende uppskatta, det kan också hjälpa dig att bli av med många hälsofrågor som kan uppstå på grund av ohygienisk livsstil. Uppgiften att rengöra och underhålla ditt hem regelbundet kan vara en tidskrävande och ansträngande aktivitet. Dessutom, eftersom folk blir upptagen med sitt arbete, kan de flesta av dem inte hitta tillräckligt med tid att spendera på att städa i sitt hem. Om du är en bland dem, kan en städfirma vara det bästa alternativet för dig. Idag finns det olika företag på marknaden, som tillhandahåller olika typer av städtjänster för kunderna. Det har också blivit som en stor lättnad för husägare, som är upptagna med sina hektiska arbeten. Dock finns det några grundläggande saker du bör ha i åtanke när du letar efter dessa städtjänster.

välj rätt städfirma för att städa ditt hem

Allt du behöver veta om städtjänster – Välj rätt städfirma

När du letar efter en städfirma, är det mycket viktigt att välja rätt, en som kan ge en perfekt lösning för alla dina behov för städning av hemmet och kontoret. Till exempel, när du letar efter de som tillhandahåller tjänster, kommer du hitta många alternativ till kontorsstäd, hemstäd, akut rengöring, mattrengöring, flyttstäd, städning etc. De flesta av dessa städföretag har också olika avgifter för de tjänster de tillhandahåller. Även om det finns många städtjänster på marknaden idag, så är det stor efterfrågan på dessa tjänster. Med en snabbt ökande urbanisering, har det blivit en hel del efterfrågan av städtjänster, speciellt nu när man kan nyttja RUT skatteavdraget för att få 50% rabatt på hushållsnäratjänster.

Utöver detta är det också mycket viktigt att se till att tjänsten du hyr för ditt kontor eller hem också kommer att använda avancerade städmetoder och verktyg för att tillhandahålla sina tjänster. Välj tjänsteleverantörer, som använder avancerad reningsteknik, kan spara såväl din tid som pengar. Detta kommer också ge dig mer tid som du kan spendera på ditt jobb eller familj.

När du kontaktar städservice så kan du erbjudas antingen utbildade städare eller, det billigare alternativet, en som är outbildad. Dock om du har mer arbete i ditt hem eller kontor, skulle en utbildad städare vara det bästa alternativet för dig. Dessa personer gör ett snyggt jobb genom den erfarenhet som de byggt upp. De kommer att visas i de många aktiviteter som sopning, skura golven, tvättning, strykning samt dammsugning innebär. Men innan du undertecknar ett kontrakt med något städföretag, är det mycket viktigt att veta vilken kvalité de erbjuder till kunderna. Se till att du väljer ett pålitligt företag som kan ge dig den bästa städtjänsten till rimliga priser. Du har också möjlighet att byta städbolag om de misslyckas med att erbjuda dig en tillfredsställande service.

Städartikel av Annie på FlyttstädningDjursholm.se

Så får man bort oljefläckar från läder

En fantastisk eftermiddag kan inte bli bättre när du har på dig din favorit läderjacka som du precis har köpt på nätet för din fest på kontoret. Allting går bra tills någon av misstag råkar tappa en tallrik med baconfett rätt på din jacka. Med en så dyr favoritoutfit förstörd, kan du ta ut din ilska på den som gjorde det, men tänk om det är din chef med chanserna för en lovande befordran? Oops! Jag tror att du är i trubbel!

Hur tar man bort oljefläckar på läder?

Om du tror att problemet är att rengöra din jacka, så har du fel. Det är en vanlig missuppfattning att olja eller fettfläckar inte går att få bort.. Att ta bort fläckarna direkt för att inte förstöra materialet är ganska utmanande men möjligt. Allt du behöver är lite tid och ett par saker hemma för att få bort det.

så får du enkelt bort oljefläckar från lädervaror

Läs Instruktionerna

Innan du börjar, ta dig tid till att läsa instruktionerna för rengöringen som står på insidan av jackan, som de flesta inte märker av. Oavsett vilken procedur, testa den först på någon dold del av lädret för att kolla så att det inte färgas. Att omedelbart börja gnugga på fläckarna skulle inte vara mitt val för det kan skada lädret och göra det fläckarna större.

Strö på salt, talk eller majsstärkelse

Läderjackor eller läder i sig kan absorbera olja eller fett väldigt fort. Så det är smart att agera direkt och ta tag i det. Det bästa och enklaste sättet att få tillbaka din jacka är att strö på lite talk, salt eller majsstärkelse lite frikostigt över fläckarna, vänta under natten och torka sedan av det med en blöt trasa, mikrofibertrasa eller en luddfri trasa. Dessa material tävlar mot jackan om vem som kan absorbera oljan fortast.

Tandkräm kan vara din räddning

Dutta tandkräm över fläcken för att få samma effekt. Försiktighet borde iakttas för att applicera detta längs fiberriktningen på lädret. Låt det torka in och skrubba sedan bort det från de torkade fläckarna.

Strykjärn och talk

När du har spridit talk över fläckarna på jackan, lägg ett lager av tidningar över det och strössla över lite mer talk och sedan lägger du på ytterligare ett lager med tidningar. Pressa ett strykjärn på det yttersta lagret av tidningar och talk ovanför den fläckade delen för att pulvret ska absorbera fläcken. Var försiktig så att du inte pressar med strykjärnet längre än tre minuter per gång.

Tvättmedel, vinäger, och varmluft

  • Du kan också använda en trasa doppad i flytande tvättmedel för att torka bort fläcken.
  • Vinäger är också en bra fläckborttagare för olja. Lika många andelar vatten, vinäger, citronjuice och två delar linolja. Dutta det på jackan och det kommer göra bra ifrån sig. Detta behöver en mammas råd!
  • Noggrant uppmätt mängd av destillerat vatten, havssalt, vitt mjöl och bakpulver som en hemmagjord mix av tvättmedel, insmord i en trasa över oljefläcken kan göra mirakel.
  • Läderjackor är dyra, trendiga och en personlig attraktion som används nära hjärtat, inte bara under vintern. Med dessa botemedel finns det ingen oro för att du ska oroa dig över oljefläckar på din jacka eller din befordran.